Ruokaa ja auringonlaskuja

Eilen tuli kuukausi kuluneeksi Barcelonassa ja maanantaina olen ollut kuukauden jo työssäoppimassa. Aika on lentänyt kuin siivellä, se voisi hidastua. Työpaikalla menee todella hyvin! Olen tutustunut työystäviini ja päivät kuluu nopeasti heidän kanssa vitsailtaessa. Uusin vitsailun aihe on pääsuunnittelijan musiikkimaku. Työpaikalla kuuntelemme todella paljon "chill out"- musiikkia (ihan kamalaa vaatekauppa musiikkia.. Kaiken lisäksi se on 24 tunnin looppi, joten osaamme jo kaikki kappaleet ulkoa).

Olen myös saanut kääntäjän maineen työpaikallani. Minulta aina kysytään kääntämään pienimmätkin tekstit englanniksi. (Pomoni teki minulle sähköposti-osoitteen, jotta voisi lähettää minulle käännettäviä tekstejä). Tykkään kyllä työtovereistani! He ovat kaikki suhteellisen nuoria, 20-40 vuotiaita, joten minulla klikkaa todella paljon heidän kanssa! Välillä on vähän ulkopuolinen olo, kun en vielä kehtaa puhua katalaania, joten en pääse helposti keskusteluun mukaan. Pikku hiljaa kuitenkin! 

Luulin kauan, että en ehkä haluaisikaan tehdä ammatikseni media-alan töitä, mutta työharjoittelu on todellakin muuttanut mieleni! Aika kuluu niin nopeasti ja se on minulle niiiin mielekästä hommaa! On niin hauskaa suunitella ja muokata ja tehdä erilaisia töitä, varsinkin kun tietää että nämä menevät ihmisten näytille. Ihmiset tulevat oikeasti katsomaan tätä ruokalistaa tai ihmiset tulevat oikeasti ostamaan tämän tuotteen, jonka pakkauksen suunnittelin! Siitä tulee niin hyvä mieli kun tietää, että on tehnyt jotain, joka on oikeiden ammattilaisten mielestä hyvä (tai edes riittävän hyvä heidän mielestä). 




Torstaina viettettiin Katalaania Halloweenia "Castanyaraa", joten se oli vapaapäivä töistä! Castanyearan aattona olimme syömässä suurta illallista perhetuttuni luona! (illallinen as in söimme kello 23.00 aikaan). Ruokana oli paljon kaikkea, perunamunakasta, juustoa, ilmakuivattua kinkkua (Serrano), hummusta ja kalaa, sekä paljo muita herkkuja. Myös kastanjat kuuluvat perinteeseen, kuten myös "panallets", eli todella makeat leivonnaiset. (Lempi Katalaani herkku!! niin hyviä, niitä tuli ahmittua ehkä vähän liikaa!) 

panallets! 


Barcelonassa on lämpötilat laskeneet ihan hulluna viimeisten viikkojen aikana! Näin myös huomaa, miten Espanjalaiset talot eivät ole rakennettu kestämään kylmiä säitä. Tälläkin hetkellä istun villasukat, villapaita, lökärit JA legginssit päällä. Ehkä hanskat ovat seuraava hankinta, kun käden jäätyvät tätä näppäiltäessä. Öisin nukun kahdella peitolla, kun tuntuu että jäädyn! Ja täällä kylmyys tuntuu mielestäni pahemmalta kuin Suomessa. Barcelonan ilmankosteus kaivautuu kaikkien vaatekerrosten läpi ja oikein sattuu luissa! Kuitenkin olen selvinnyt hyvin ja pikkuhiljaa olen alkanut tottumaan kylmään säähän. 

Auringonlaskujen katsominen on tullut harrastukseksi Barcelonassa


Käymme usein lauantaisin syömässä lounasta ravintolassa ja viimeviikolla olimme hampurilaisravintolassa. Luulin, että ainoa asia mitä voisin syödä olisi jokin salaatti, mutta listalta löytyi vegaaninen hampurilainen!!! Oli kyllä niin hyvää, että päätettiin mennä tänään taas syömään samaan ravintolaan. Yllätyin kuinka usein löytyy kasvisvaihtoehtoja Espanjalaisista raintoloista! Myös kaupasta löytyy kaikenlaista hyvää vegeruokaa!


Kaduilla nään todella usein kissoja ja koiria. Haluaisin niin ottaa ne omakseni, on outoa nähdä kuinka normaalina vapaita eläimiä pidetään, kun Suomessa niitä ei näe missään! 




Lupasin yhdelle työkaverilleni (hola Eric), että mainitsisin hänet täällä. (näytin hänelle tämän blogin ja halusi, että kaikki Suomalaiset tietävät kuinka laittoman laillista täällä on katsoa laittomilta sivuilta ohjelmia ja elokuvia. Hän ei uskonut, kun kerroin, että Suomessa teemme myös niin...)

Kommentit

Suositut tekstit